Sivut

torstai 17. toukokuuta 2012

Virkattu ylioppilaslakki koristeeksi


Onnea kaikille uusille ylioppilaille ja vanhemmille! Eilen tulivat tulokset, mutta minä olen aloittanut korttien väsäämisen jo vähän aiemmin. Kokonaisuutta en tänne vielä laita, koska minusta on mukavaa, että kortin ja lahjan saaja näkee lopputuloksen ensimmäisenä. Mutta sen verran paljastan, että kortteja koristaa itse virkattu ylioppilaslakki. Ohje tulee tässä:

Virkattu ylioppilaslakki koristeeksi

Tarvikkeet:
pieni määrä valkoista ja mustaa puuvillalankaa (paksuudella ei väliä, mutta minulla oli noin koukulle 4 sopivaa lankaa, paksuus vaikuttaa lopputuloksen kokoon)
vielä pienempi määrä kultalankaa
langan paksuutta puoli numeroa pienempi koukku
silmäneula

Koukun tulee olla tavallista pienempi, jotta lakista tulisi napakan kova pysyäkseen muodossa tärkkäämättä. Toki lakin voi tärkätä tai lakata, mutta mielestäni se on tarpeetonta, jos lakki on virkattu tiukkaan. Itse käytin lakkiin jämälankoja, joten lippakin on tehty akryylilangasta. Parasta olisi merseroitu puuvillalanka, mutta sitä ei ollut minulla mustana.

1.krs: Tee valkoisella langalla lenkki sormen ympäri ja virkkaa tähän renkaaseen 6ks, sulje ps, kiristä aloitusrengas.
2.krs: 2ks jokaiseen s:aaa, sulje ps. (12s)
3.krs: *2ks ensimmäiseen s:aan, 1ks seuraavaan*, toista *-* ympäri, sulje ps. (18s)
4.krs: *1ks, 2ks samaan s:aan, 1ks*, toista *-* loppuun, sulje ps. (24s)
5.krs: 1ks jokaiseen s:aan, sulje ps. (24s)
6.krs: 1ks, *2s yhteen (tai vaihtoehtoisesti jätä väliin 1s), 3ks*, toista *-* kierroksen loppuun. Sulje ps, mutta vaihda tässä vaiheessa musta lanka! (20s)
7.krs: 1ks jokaiseen s:aan. Älä sulje ps.
8.krs: Jatka suoraan edelliseltä kierrokselta: 1ks ja 1pp samaan s:aan, 5p, 1pp ja 1ks samaan, ps seuraavaan s:aan. Päättele langat.

Ompele kultalangalla "lyyra" lipan keskiosaan lähelle valkoista yläosaa. Kiinnitä lakki liimalla korttiin.2 kommenttia:

  1. Kiitos tästä, virkkasin 1,5 mm koukulla virkkauslangasta yo-lakin, jonka halkaisijaksi tuli 2 cm ja siten se on juuri oivallinen koriste korttiin!

    VastaaPoista
  2. Ole hyvä! :) Varmasti tuli kauniimpi ja koristeellisempi kuin omastani. Minä en tahdo millään jaksaa pienten koukkujen kanssa näpertää, jotenkin ei kädet kestä. Mutta ehkä parin lakin verran kuitenkin. :D

    VastaaPoista