Sivut

lauantai 26. toukokuuta 2012

Istutuksia

Vasta nyt olen istuttanut ensimmäisiä kesäkukkia. Tänä vuonna tein sen "uuden" pöydän ääressä, kun aiempien vuosien metallijalkainen lastulevypöytä hajosi käsiin. Uusi pöytä koostuu kehikosta, jonka käyttötarkoitus on jäänyt täysin hämäräksi itselleni, se löytyi aitan vintiltä. Viereisestä varastosta löytyi vielä muutama sopivan mittainen lauta ja niin pöytä oli valmis. Todennäköisesti kehikko on ylösalaisin, mutta näin sain itselleni täydellisen pöytäkorkeuden.

Pöytä on aitan pitkän räystään alla, joten se ei joudu alttiiksi sateelle. Tämä on lempipaikkani tehdä rautalankatöitä ja moni risutyökin on lämpimällä ja suojaisella seinustalla valmistunut. Aitan seinällä on ollut jo vuosia myös vanhojen käyttöesineiden näyttely, joka kasvaa sitä mukaa, kun uusia vanhoja esineitä tulee vastaan. Kaikille en edes nimeä tiedä, mutta kauniita ovat katsella.

Nyt istutuspöydän hyllyillä on vielä paljon ruukkuja, mutta kyllä ne siitä vähenevät kunhan yöhallat ovat varmasti ohi.


Ensimmäisten istutusten lisäksi pöydän ääressä valmistui muutama kylvömerkki kasvimaalle. Porkkana ja punajuuri saivat hahmot, mutta yrttejä olisi ollut liian hankala rautalangasta kuvata, joten ne kirjoitin.

2 kommenttia:

  1. Kauniita nuo 'kylvömerkit'. Mitä rautalankaa sinä käytät niihin, paksuus yms ?
    Hieno idea tuo näyttelyseinä, mullakin olis kauniita vanhoja esineitä, joten taidankin matkia sinua ja nostaa ne sienälle.
    Iloista kesää!

    VastaaPoista
  2. Valitettavasti en varmaksi osaa vastata. Olen joskus ostanut langan Starkista ja se on liian ohutta varsinaisiin rautalankatöihin, mutta liian paksua sidontaan. Toimii siis hyvin koristeissa ja erinomaisesti sopii kirjoittamiseen. Olisiko noin 1mm? 1,2mm? Näyttelyseinää kannatan lämpimästi! Aivan sekalainen kokoelmakin näyttää mielenkiintoiselta yhteen kasattuna. Ja minulla tietysti noita esineitä yhdistää vanhuus ja ronskius.

    VastaaPoista