Sivut

torstai 29. syyskuuta 2011

Lämpimiä asusteita syksyyn

 Viime vuonna halusin neuloa uuteen takkiini sopivan huivin. Ensin löysin ihanan langan, Malabrigon sinisävyisen merinovillalangan. Se ei kutita lainkaan ja on ihanan pehmeä. En kuitenkaan löytänyt sellaista ohjetta kuin toivoin, joten päädyin taas vähän keksimään omasta päästä. Ensin virkkasin niin pitkän ketjusilmukka nauhan kuin huivista halusin, sitten poimin silmukat puikolle, ja tein aina oikein neulosta. Silmukoita lisäsin joka kolmas kierros. Näitä hörhelöitä tein kolme. Vaikka huivista tuli aika pieni se on todella lämmin ja pehmeä.
Lanka ei riittänyt pipoon, joten sitä varten hankin paksumpaa uruguaylaista merinovillalankaa, sävy sopi hyvin huivin ja takin kanssa. Tähänkään en löytänyt sopivaa ohjetta, mutta tiesin minkänäköisen haluan ja tein pipon helmineuloksella.
Tänä syksynä halusin kuitenkin tuubihuivin, jonka pyysin äitiä tekemään. Halusin myös jotain aivan erilaisia värejä. Itse tein samasta langasta pipon, tavallista palmikkoneulosta käyttäen. Se olikin ensimmäinen palmikkotyöni. Piposta ja huivista tuli niin onnistuneet, että niille on varmasti paljon käyttöä tänä syksynä ja talvena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti