Sivut

sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Tiitiäisen villavaippahousut

Ystävät saavat pian perheenlisäystä. Heillä olisi kiinnostusta kestovaippailuun ja he ovatkin hankkineet ison kasan erilaisia kauniita ja käytännöllisiä kestovaippoja. Erään kirpparipaketin mukana oli tullut myös parit käytetyt villavaippahousut ja Tiitiäisen äidin toive olikin saada parit aivan upouudetkin.

Koska minulla ei juurikaan ole kokemusta villavaippahousuista, vaikka olenkin osittain käyttänyt kestoja lapsillani, tein käsityökahvilan vinkeillä pari erilaista mallia kokeiltavaksi. Näitä neuloo niin nopsaan, että Tiitiäisen tultua maailmaan voin tehdä näitä lisää.

Ensimmäiseksi tein Villapöpät toisesta projektista ylijääneestä hahtuvasta. Kiekolta hahtuva juoksee kaksinkertaisena, joten pöpät ovat aika paksut. Samalta istumalta neuloin toisetkin pöpät, mutta tein kokoa suuremmat, kun vyötärö tuntui vastasyntyneen koossa kovin kapoiselta. Lähes vitsiksi laitoin joustinosuuksiin mukaan sinapinkeltaista hahtuvaa: jospa tulevat tahrat näyttäisivät sitten vain kuuluvan asiaan. Valkoinen kun ei ehkä ole paras väri villavaippahousuihin. Näihin housuihin tein takaosaan kaksi lyhennettyä kierrosta ja näin peppupuolesta tuli hieman etuosaa tilavampi. Luulen housujen istuvan näin paremmin.

Tiitiäinen syntyy synkimpään aikaan, joten koristelin "sinappipöpät" neulahuovutetulla auringolla. Luonnon elementit sopivat mielestäni myös molemmille sukupuolille, vaikka tiedänkin, että Tiitiäisen vanhemmat eivät kovin näistä jutuista välitä. Koska Tiitiäisen tuleva koti on metsän keskellä, toisiin pöpiin tein oksan lehtineen. Jännittävää nähdä tuleeko Tiitiäisestä luonnonlapsi.

Villavaippahousuja oli niin mukava neuloa, että tein vielä yhdet Novitan Puro-langasta, joka väreiltään on kirkas. En tosin yhtään tiedä sopiiko se tähän tarkoitukseen, mutta sattui nyt olemaan lankavarastoissani. Myös tämän ohjeen sain vinkkinä neulekahvilasta kokeneemmalta villavaippamaakarilta. Koska jalkojen aukoista tuli mielestäni kovin suuret, neuloin joustinneuleen aika napakaksi pienemmillä puikoilla. Päättelin sen kuitenkin hyvin löyhästi, joten joustin venyy reilusti.

Mielelläni lukisin kommenttiosuudessa kokemuksia villavaippahousuista ja mallien hyvistä ja huonoista puolista. Ja tietysti lankasuosituksiakin voisi laittaa mukaan.

2 kommenttia:

 1. Puro sopii villapökiin ihan hyvin. Suosittelisin kuitenkin merinoa ennemmin kuin hahtuvaa. On mukavampaa iholla. Meillä on itsellä enimmäkseen teollisia villahousuja, mutta niitä saa kyllä malliksi jos haluaa. Malli on ainakin tosi hyvä. Ehkä siitä saa osviittaa jos haluaa itse tehdä taas ohjeen. :)

  Pauliina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenkin näiden pöksyjen jälkeen tehnyt pelkästään pitkälahkeisia housuja ja kokeillut myös muita lankoja. Kesän tullen varmasti kaipaan vinkkejä istuvista pienemmistä ja ohuemmista housuista, joten sitten voisin ottaa merinovillan käyttöön. Ja mahdollisesti mallipökät lainaan. :)

   Poista