Sivut

sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Neuleet menivät vinoonKun olin neulonut muutamat aivan tavalliset sukat, aloin kaivata erilaista sukkamallia. Ravelryn sivulta löysin mallin, jossa sukat oli neulottu vinosti ja avustuksella löytyivät myös suomenkieliset ohjeet. Ensimmäisen sukan neuloin kolmeen kertaan ennenkuin sain omaan jalkaan sopivat sukat. Lanka, Novitan Ticotico, oli jäänyt yli blogimme nuorimmalle kirjoittajalle neulomistani pitkistä sukista.

Seuraavaksi neuloin huivin, myös vinoon. Tämän huivin aloitin luomalla kolme silmukkaa ja kudoin edestakaisin aina oikein. Joka kierroksen alussa lisäsin yhden silmukan niin kauan kunnes leveys oli hyvä. Vinona neule jatkui, kun toisessa reunassa lisäsin yhden silmukan ja toisessa kavensin silmukan. Kun huivin pituus oli noin 160cm kavensin kummassakin reunassa aina kierroksen lopussa, siten sain suoran reunan. Päät ompelin yhteen tehden yhden kierteen. Neuloksena vuorottelin ainaoikein neuletta ja pitsineuletta, jossa langankierto ja kaksi nurin yhteen. Lankana 100% lampaan villaa, jonka olen kehräyttänyt joskus kymmenen vuotta sitten.
Viime talvena neuloin Novitan puro-langasta liivin joka ei sitten ollutkaan minun "makuuni". Purin sen ja neuloin myös siitä vinohuivin. Tämän aloitin heti vinosti, neuloksena on helmineule 1o, 1n.
Puretun liivin selkäkappale oli pyöreä ja sitä en purkanutkaan kokonaan vaan tein siitä lakin. Reunuksen lakkiin neuloin "kantalappu"-tekniikalla. Puretusta langasta tuli toinenkin kaulahuivi, jonka neuloin pyöröneuleena, jossa on yksi kierre. Neuloksena on 1o, 1n, samoin kuin lakin reunuskin ja 8 silmukan palmikot.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti