Sivut

tiistai 5. kesäkuuta 2012

Lisää kierrätystä pihalla



Jos jollekin on vielä epäselvää: pidän kierrättämisestä. Monella tapaa. Kierrätän sujuvasti huonekaluja tai sisustusesineitä ympäri taloa. :)  Joskus joku esine päätyy ulos. Kierrätän myös vanhoja esineitä sellaisenaan, rikkinäisinäkin, ehkä uusissa tarkoituksissa, ehkä vain koristeina. Joskus joku vanha juttu saa kokonaan uuden muodon muokkaamalla tai lisäämällä siihen jotain.

Pari vuotta olen kasvattanut kasvihuoneen puutteessa tomaatteja lämpimällä vanhan navetan seinustalla "yrttinurkkauksessa". Kasvusäkki sopii juuri vanhaan perunalaatikkoon ja kun sen peittää vanhalla jyväsäkillä, kestää sitä katsellakin. Tänä vuonna tomaatit on istutettu parvekesäkkiin, mutta onneksi aitasta löytyi myös pidempää mallia oleva perunaloota. Vanhat jauhosäkit sopivat myös ruukunsuojaksi. Ihan vain kiedottuna tai ommeltuna pienemmäksi.


Vanhat pajutyöt löytävät paikkansa rapistuneinakin. Tämä pupu tarkkailee uimatouhuja kuusen juurelta.
Vanha keinunrunko on toiminut mattotelineenä kahdeksan vuotta ja nyt se sai muutaman istuinlaudan ylijääneistä terassilaudoista, jotka tosin riittivät vain melkein. Keinussa voi nyt kuitenkin istua haistellen tuhansien omenankukkien tuoksua ja kuunnellen valtavaa mehiläisten surinaa.


Kierrätystä tämäkin: ränsistyneet ja liian suuriksi kasvaneet viherkasvit päätyvät ulos kesän ajaksi ja syksyn tullen kompostiin.

Viimeisessä kuvassa näkyvä ulkokuisti sai tehosiivouksen ja raivasin siihen enemmän istumatilaa. Tarkoituksena on repiä matonkudetta vanhoista lakanoista ja muistini mukaan se on niin pölyävää, ettei sisätiloissa kannata puuhaan ryhtyä. Nyt minulla on sadesäällekin sopiva paikka...

1 kommentti: