tiistai 30. elokuuta 2011

Nimet rautalangasta

Olen tehnyt rautalangasta monenlaisia tekstejä. Tähän tarkoitukseen sopii parhaiten aika ohut ja taipuisa lanka. Hahmottelen ensin paperille yhtäjaksoisen tekstin ja sitten vain vääntelen sen käsin. Aika vähän käytän tämäntyyppisessä työssä pihtejäkään. Vanhasta kaunokirjoitustaidosta on tässä hyötyä! :)

Joskus kieputtelen rautalangan ympärille ensin villalankaa ja taivuttelen vasta sitten. Näin voi saada aikaan erivärisiä tekstejä ja lisäksi hauskoja efektejä, kun jättää loppulangan pienelle kerälle ja sitten teksti avautuu siitä. Rautalankaa ei edes näe.

 Olen yhdistänyt tekstejä myös naulakoihin, jolloin lopputulos voi olla vaikkapa nimikoitu ikioma lapsen naulakko. Mirja sai omansa leikkimökin tupaantuliaisissa, Verni ei vielä tiedä asiasta mitään....3 kommenttia:

  1. Aivan ihania! Kaikenlaista sitä saa aikaan kun on mielikuvitusta ja taitoa hyppysissään!

    VastaaPoista
  2. Tosi hienoja! Eikö tuossa langan kiepsuttelussa ole ihan kauhea homma?

    VastaaPoista
  3. Kieputtelussa on hommaa, mutta vähän riippuu lopputuloksesta ja langasta miten paljon. Jos haluaa tasaisen lopputuloksen, pääsee vähemmällä, mutta jos haluaa kieputusten näkyvän, pitää olla kärsivällinen. Olen kyllä jo kehitellyt veivisysteemiä :D.

    VastaaPoista