perjantai 19. elokuuta 2011

Maailman suurin tilkkupeitto

Tänä vuonna on monessa tuvassa, koululuokassa, junassa ja neulekahvilassa tehty isoäidin neliöitä. Marttaliiton ja yhteistyökumppaneiden Maailman suurin tilkkupeitto -projekti innosti myös minut mukaan. Lankavarastosta löytyi kahta sävyperhettä sopivia lankoja, joita vielä hieman täydensin alekorista löytämilläni Seitsemän Veljestä-langoilla. 

Punasävyinen pikkupeitto valmistui ensin. Peitto on kooltaan 24 neliötä ja noin 60x90 cm. Tässä peitossa liitin palat toisiinsa nurjalta piilosilmukoilla virkaten ja reunaan virkkasin vain yhden kierroksen kiinteitä silmukoita.

Vaasan kaupunginkirjastossa on ollut mahdollisuus osallistua tempaukseen virkkaamalla neliöitä, joista sitten neulekahvilassa kasasin toisen pikkupeiton. Sen palat liitin toisiinsa virkkaamalla oikealta puolelta kiinteillä silmukoilla, jolloin liitos on näkyvämpi. Erivärisiin tilkkuihin tämä tapa sopii hyvin, peitosta tulee yhtenäisempi ja ryhdikkäämpi. Reunaan virkkasin kiinteän silmukkakerroksen lisäksi pienen pykäreunuksen.Viimeinen ja suurin peitto on vielä tilkkuvaiheessa. Ajattelin kasata sen sekä värikkäistä että yksivärisistä neliöistä. Kaikki värikkäät olen virkannut valmiiksi ja osa yksivärisistäkin on jo tehty. Aikaa peittojen lähettämiseksi on vielä kuukausi, joten eiköhän tämäkin ehdi mukaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti