Korien virkkaaminen on ollut muodissa muutama vuosi sitten. Edelleen ne ovat kovin käteviä, joten ei kannata unohtaa tätä nopeasti ja helposti valmistuvaa työtä. Itse olen virkannut koreja sekä matonkuteista että moppilangasta. Osan olen tehnyt villalangasta ja huovuttanut. Ontelokuteesta valmistuu jämäkkä kori, mutta se on kovin raskasta virkattavaa.
Korien ohjeita löytyy runsaasti, mutta tässä ohjeessa on neuvottu hyvin yksi mielestäni olennainen niksi, nimittäin reunojen aloittaminen pohjaosan jälkeen. Korit pysyvät huomattavasti paremmin pystyssä, kun kulma on selkeä. Kulman saa aikaan, kun virkkaa yhden kerroksen silmukoiden varren ympäri:
Korit voisi koristella kirjomalla, mutta itselleni tärkeää on, että korin voi pestä 60 asteen lämmössä ja värillinen kirjailu sotkisi valkean korin. Joihinkin lahjaksi antamiini koreihin olen kiinnittänyt hakaneulalla koristeen tai pujotellut silkkinauhan silmukoiden lomaan korin yläreunaan. Pesuominaisuuden vuoksi koreja voi käyttää myös kylpyhuoneessa tai ruukunsuojana.
Käsillä tekeminen, värkkääminen, on meille nautinto, pakkomielle, ilo ja hyöty. Langat, kankaat, rautalangat, puu, risut, jopa jätemateriaali herättää käsillä tekemisen himon. Välillä projektit onnistuvat, välillä tulee sutta. Tätä blogia päivittävät naiset kolmessa polvessa: mummu, äiti ja teini-ikäinen tytär. Edesmennyt isomummu elää käsitöittensä kautta vahvasti mukana ja haaveilemme joskus kehräävämme yhtä tasalaatuista lankaa kuin hän...
sunnuntai 25. maaliskuuta 2012
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Hyvä vinkki.kuinka kun kori rupee oleen valmis niin päätteleminen ku mulla tulee siihen pykälä onko siihen niksiä?varsinki ku virkkaa matonkuteella.toivoo aloitteleva virkkaaja
VastaaPoista