tiistai 20. maaliskuuta 2012

Neulottu kevätkranssi (ohje)

Tässäpä työ, jonka kehittelin automatkalla. Minä en pysty autossa neulomaan, jos työtä pitää katsoa ja tämä onnistui aika hyvin näppituntumalla. Ohje on yksinkertainen ja helposti muokattavissa eri langoille ja eri tarkoituksiin, oikein juurismäkeläinen ohje siis! :D

Tarvikkeet:
Pyöröpuikot no 6
n. 80g puikoille 6 sopivaa lankaa (esim. Novita Siiri-lanka)
rautalankaa n. 70cm
(puuhelmiä, virkattuja kukkia tms. koristeeksi)

Ohje:
Luo 48 silmukkaa, älä sulje neulosta
1. röyhelö:
1.-7. krs neulo o
8. krs: neulo jokainen silmukka etu- ja takareunastaan oikein = 96s
9. krs: neulo kaikki silmukat o
10. krs: neulo jokainen silmukka etu- ja takareunastaan o = 192s
11. krs: neulo kaikki o
12. päättele neuloen kaikki silmukat o

 2. röyhelö:
Poimi 5. krs:n nurjan puolen silmukoista puikolle 48s o. Toista ensimmäisen röyhelön 8.-12. krs.
Neulo kolmas röyhelö poimien silmukat 3.krs:n silmukoista ja neljäs röyhelö luontireunan silmukoista samaan tapaan kuin toinen röyhelö.
Yhdistä kaitaleen päät röyhelö kerrallaan saadaksesi pyöreän muodon. Tasainen puoli on kranssin alapuoli, röyhelöt jäävät näkyviin oikealle puolelle. (Jos haluat kaksipuoleisen kranssin, tee vielä kaksi röyhelöä kranssin nurjalle puolelle.) Päättele langat.

Pujota rautalanka nurjalle puolelle silmukkalenkkeihin koko kranssin ympäri ja vähän toista kierrosta. Muotoile kranssista pyöreä.
Halutessasi koristele kranssi. Koristeeksi sopivat esimerkiksi virkatut narsissit, värikkäät puuhelmet tai kuten tässä: alekorista löytyneet höyhenperhonen ja puinen koristemuna. Jos kiinnität koristeet langalla, voit halutessasi vaihtaa ne sesongin mukaan.

2 kommenttia: