maanantai 19. maaliskuuta 2012

Villakoruja

Talven mittaan on valmistunut muutamia huopakoruja. Aiemmin olen neulahuovuttanut erilaisia rintakoruja, mutta nämä työt on märkähuovutettu. Pelkän huovutusvillan märkähuovuttaminen on mielestäni hankalaa, jos tavoitteena on säännöllinen muoto, esimerkiksi palloistani tulee aina möykkyisiä. Tähän kaulakoruun olen villahelmet huovuttanut puuhelmien päälle. Sopiva kerros villaa helmen päälle, kastelu, saippuaa ja pyörittelemään. Reikäkin helmissä on valmiina, tosin villakerroksen alta sen löytäminen on sattumankauppaa. Tässä korussa villahelmien välissä on maalattuja puuhelmiä ja vain kahta eri helmikokoa.
Yhteensopiva rannekoru on tehty kahdessa eri vaiheessa. Neuloin ohuella huopuvalla villalangalla sileää neulosta pyörönä noin 4cm, rullasin nurja puoli päällä napakaksi renkaaksi ja huovutin pesukoneessa. Tämän huoparenkaan päälle märkähuovutin käsin hahtuvapalasia rullaamalla. Toisen rannekorun tein pelkästä hahtuvasta, mutta tästä on tullut mieluisampi.
Villa kutittaa sen verran, että näitä koruja on tullut käytettyä lähinnä poolopaidan kanssa. Huovutettu rannekoru sopii aivan hyvin pidettäväksi myös kapean hihan päällä ja useampi koru rinnakkain on jo varsin näyttävä väriläiskä.

Väreiltään yhteensopiva rintakoru on jo liioittelua, mutta yksinään se on päässyt koristamaan takin kaulusta ja kiinnittämään huivin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti