lauantai 3. maaliskuuta 2012

Huovutettu mappikassi


Hiihtoloma alkaa olla lopuillaan. Suurin lomakäsityö on ollut huovutettu kassi, jonka parissa on vierähtänyt tunti jos toinenkin. Kassi on neulottu Novitan Puro-langasta, jota löysin Minimanin alennusmyynnistä 4 kerää/5e. Kaikkiaan tähän upposi 11 kerää lankaa, mutta enemmänkin olisin tarvinnut.

Tavoitteena oli tehdä mapin kokoinen kassi, koska työssäni kuljetan paria kolmea mappia paikasta toiseen. Olen aiemminkin huovuttanut Puroa, joten kutakuinkin tiesin huopumisen asteen omassa pyykkikoneessani. Ajattelin tehdä sivusta neliön, koska neulos huopuu aina enemmän pysty- kuin vaakasuunnassa, jolloin lopputulos olisi vaakasuuntaisen mapin mentävä. Mutta neulos huopui ennakoitua enemmän pystysuunnassa ja näin ollen mappi jää hieman näkyviin yläreunasta. En kuitenkaan ryhtynyt jatkamaan kassia, menköön näin.

Sangat neuloin erikseen ja kiinnitin huopuneena kassiin. Pitkään pähkäilin lisäkoristeiden tarvetta ja tyyliä ja arvoin aplikoinnin ja huovutuksen välillä. Päädyin neulahuovutukseen, mutta sen verran jäi asia kaivelemaan, että enköhän tee toisenkin kassin, johon voisin yhdistellä helmikoristeita ja aplikointia. Hahtuvakukat esihuovutin vaahtomuovin päällä ja kiinnitin neulahuovuttamalla kassiin. Kiemurat ovat vihreää Puro-lankaa. Liilan ja vihreän yhdistelmä miellyttää silmääni. Kuopukseni huovutti sydämen äidille, jotta muistaisin hänet työpäivien aikanakin. <3

Hänen käsistään tuli lopulta enemmänkin sydämiä ja pyörylöitä, joista yksi koristeltiin tervehtimään kevätaurinkoa. Aurinko onkin hellinyt loman aikana ja saan lähteä virkistäytyneenä erittäin tiiviseen juhannukseen asti kestävään työrutistukseen. Toivottavasti kuitenkin aikaa on edes vähän näille väkertämisille. Auringon lämmittäessä tekisi mieli jo kohta tarttua risuun ja rautalankaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti