tiistai 31. tammikuuta 2012

Pari tyynyä

Perheen kuopus on toivonut raakasilkkityynyjä pehmeämpiä sohvatyynyjä jo jonkin aikaa. Meillä kun sohvatyynyt eivät ole vain koristeena vaan oikeasti käytössä. Vuosi sitten virkkaamani akryylilankainen tilkkupeitto on ahkerassa käytössä nyppyyntynyt, mutta edelleen pehmoinen. Ylijääneestä langasta neuloin kuopukselle oman tyynyn. Kaksinkertaisesta langasta 15mm puikoilla tyyny valmistui reilussa tunnissa.
Värikäs tyynynpäällinen valmistui jo ennen tilkkuhametta, kun testailin neliömallia. Novitan Kelo-lankaa oli juuri sopivasti ja myös tämä päällinen valmistui nopsaan. Tämä tyyny on ollut jo useampaan kertaan kissan pieluksena, joten ainakin yksi pitää sen pehmeydestä.

Vaikka keinokuituiset tyynyt eivät ole kovin käytännöllisiä, voi niille antaa uuden elämän nuhjaantuneenakin. Tämä pieni päällinen pääsi marraskuulla yöretkelle metsään. Sisällä on tavallinen vaahtomuovinen istuinalusta. Huopuneimmat neuleet pitävät kylmyyden loitolla itsessäänkin, mutta yhdessä esimerkiksi muovipussitaustan kanssa toimivat myös kosteutta vastaan.

2 kommenttia:

  1. Hei, uusi lukija täällä! Teidän porukalla on ihana blogi!
    Kivoja ja kauniita käsitöitä ja virkattu hame oli AIVAN MAHTAVA!! :) Huolisin hetipaikalla itselleni samanlaisen. Ei muuta kuin suunnittelemaan... ;)

    Kivaa helmikuun alkua!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kanaemo! :) Hame on paitsi hauskan näköinen niin aivan ihanan lämmin yhdessä paksujen sukkahousujen kanssa. Todellinen talven ilo!

    VastaaPoista