sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Hame jämälangoista

 Hulvaton hame, eikö? Virkkasin jämälankoja neliöiksi, joita yhdistelin sitä mukaa kun niitä valmistui. Suunnitelmana oli tehdä istuinlämmitin autoon, mutta suureneva peitto tuntui niin lämmittävältä sylissä, että lopulta tästä tulikin hame. En ole tehnyt juurikaan istuvia vaatteita virkkaamalla, puhumattakaan hameesta, mutta nyt minulla sellainen on.

Neliöt tein itse keksityllä ohjeella ja vyötärökaitaleen virkkasin lopuksi yläreunaan. Lähikuvasta näkyy kavennusten tekniikka yksinkertaisuudessaan. Sovitin hametta vyötärökaitaletta tehdessäni, joten ainakin toistaiseksi hame istuu kivasti. Napin päällystin virkkaamalla kiinteitä silmukoita tavallisen napin päälle.Vuorittamista harkitsin, mutta testailen nyt ensin jonkin aikaa hametta ihan vain alushameen kanssa. Jos se kovasti venähtää, voin aina palata istuinlämmitinideaan.

1 kommentti:

  1. Heippa! Joku oli linkittänyt blogiisi Facebookin kässäaiheiselta sivulta, tulin kylään :) Tämä hame on kyllä ihana, mun on ihan PAKKO saada samanlainen! Ja nyt menen tsekkaan mitä muuta kivaa blogissasi on :) Terkuin Teija, www.roopeliini.vuodatus.net

    VastaaPoista