sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Kilojen karistaminen


Käsityöystäväni Flikka kertoi blogissaan tehneensä tilaston viime vuoden neuletöistä. Tästä innostuneena laskin omat lankani. Olen jo pidemmän aikaa AIKONUT, mutta nyt siis sain myös tehtyä työn. Digitaalivaaka ja tietokone kavereinani sain listattua lankani. Minun lankavarastoni ei ole tällä hetkellä iso ja siksi yllätys olikin suuri, kun lankojen yhteenlaskettu paino kuitenkin ylitti 10kg. Tästä noin pari kiloa on erilaisia vajaita keriä, projekteista ylijääneitä lankoja, mutta mukaan mahtuu myös tosi halvalla :) alennusmyynnistä ostettuja silkkilankoja tai villapaitalankoja...

Tämä varasto ei sinällään ole mitenkään poikkeava neulontaharrastajien keskuudessa, ehkä vähän pienehkö tekemisen määrään nähden. Mutta en ole kovin monen kuullut tai nähnyt omaavan monen kilon edestä keskeneräisiä töitä! Punnitsin nimittäin nekin työt, jotka ovat jollain tapaa viimeistelemättömiä, epäonnistuneita tai yksikertaisesti vain kesken. Noissa töissä on kiinni lähes viisi kiloa lankaa.

Viimeiseksi punnitsin valmiit työt, jotka eivät kuitenkaan ole päätyneet käyttöön itselle tai lahjaksi jollekin toiselle. Näitä on 2793 grammaa. Osa näistä on lähetystä odottavia hyväntekeväisyystöitä, mutta pari pipoa, muutama huivi ja lukuisat patalaput ja kuorintahanskat odottavat omistajaansa.

Tämän laskettuani loin itselleni muutaman tavoitteen:
1. Laitan valmiit hyväntekeväisyystyöt eteenpäin mahdollisimman pian.
2. Valmiit "tarpeettomat" työt lahjoitan lämmittämään jonkun tuntemattoman päätä tai jalkoja tai kaulaa SPR:n kautta.
3. Keskeneräisten töiden paino on alle kilon pääsiäiseen mennessä. Tämän aion saavuttaa viimeistelemällä ja purkamalla. Jotkut työt vaativat sinnikkyyttä, kuten nämä edelleen kesken olevat pitkät joulusukat:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti