lauantai 7. tammikuuta 2012

Myssy ja huivi syksyn väreissä

Lähes puoli vuotta sitten lankakaupasta tarttui mukaan syysvärejä hehkuva paksu merinovillalanka Katian Fabula. Vasta vuoden ensimmäisinä päivinä se pääsi puikoille ja yhden illan aikana siitä valmistui yksinkertainen huivi. Valitsin mallin niin, että kaunis lanka ja vaihtuvat värit pääsisivät oikeuksiinsa ja että huivista ei tulisi liian paksu, vaikka itse lanka onkin tuhti.

Loin 8mm puikoille 14 silmukkaa ja neuloin 3krs ainaoikeaa. Seuraavaksi tein 3 langankiertoa jokaisen silmukan väliin, jotka sitten seuraavalla kierroksella pudottelin. Pidennetyt silmukat muodostavat huivin raidat ja pitävät huivin taipuisana ja laskeutuvana paksuudesta huolimatta. Pidennettyjen silmukoiden ohje löytyy esimerkiksi täältä. Oikeastaan paksummat puikot sopisivat vielä paremmin tämän langan neulontaan, mutta minä en satu omistamaan kunnollisia 10mm puikkoja, joten siksi 8mm.
Huivi tietysti kaipasi kaverikseen myssyä ja sellainen valmistui niinikään lankavarastosta löytyneestä Kauhavan kangasaitan alpakkalangasta. Myssystä tuli lopulta toisentyylinen kuin huivista, koska en sittenkään halunnut siihen pidennettyjä silmukoita vaan hieman tiiviimmän neuloksen. Kerrankin noudatin ohjetta aivan tarkkaan ja lopputulos on mielestäni onnistunut pingottamattakin.
Aivan täydellistä liittoa ei näistä siis tullut, mutta käyttöön päätyvät kumminkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti