lauantai 14. huhtikuuta 2012

Vinkkejä vanhoille villasukille osa 2

Lisää ideoita kuinka hyödyntää vanhat reikäiset villasukat. Näistä oikeastaan vain ensimmäisessä tunnistaa alkuperäisen materiaalin.

6. Lämpötyyny
Päkiästä aivan reikäiset lähes varrettomat sukat päätyivät kauratyynyksi neulojan harteille. Sukat on pesty kaksi kertaa 60 asteen lämpötilassa, mutta pesunkestävinä nähtävissä on vain vähän huopumista. Sukkien kärkiosa on leikattu ja loppusukat on ommeltu yhteen. Sisällä on suurinpiirtein tuon muotoinen kauratyyny. Sisätyyny kannattaa "osastoida", etteivät jyvät valahda toiseen päähän.7. Lattiatyyny
Suoravartisista sukista voi leikata varret talteen. Varret voi täyttää vanulla ja ommella molemmista päistään kiinni. Kun näitä varsia on riittävästi (minulla ei vielä ole), ne yhdistetään pehmeäksi ja tukevaksi lattiatyynyksi. Harkitsen jopa pötkylöiden neulomista, jotta saisin kerätyn kierrätysmateriaalin käytettyä. :D

8. Pohjalliset omiin jalkoihin tai huonekaluille
Huopuvasta villasukasta voi oikeastaan tehdä mitä vain huopatyöaskartelua. Ehjä jalkapöydän puoli taipuu lämpimäksi pohjalliseksi eikä hukkapaloja juuri jää. Ja jos jää, niin ne voi laittaa huonekaluille "tossuiksi", jotta eivät naarmuta lattiaa.

9. Pehmolelu
Kaikkein mieluisinta on tehdä huopuneista sukista erilaisia mielikuvituksellisia pehmoja. Tässä erään reikäisen sukan kärkiosasta syntynyt Pinkkipyllypöllö. Nimi tulee reiän peitoksi tehdystä pyrstöosasta. Pöllön sisälle voi laittaa mitä tahansa ylijäänyttä leikkuumateriaalia. Kissamme tykkää hiiren muotoisista leluista, joilla on piiiiiitkä häntä. Lemmikin leluihin voi laittaa vaikka kulkusen sisälle.

10. Neulatyyny
Kahdesta pyörylästä saa yhdistämällä nätin neulatyynyn. Sisälle voi sitten tunkea sukan reikäisen osan. Tämä työ valmistuu erittäin nopeasti ja sopii hyvin myös pikkulahjaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti