tiistai 7. helmikuuta 2012

Korvia suojaava myssy ja neulahuovutetut kukat

Myssykelejä on ollut mielestäni jo aivan tarpeeksi, talven pakkaset saisivat jo hellittää. Lämpimien päähineiden malleja löytyy aivan valtavasti niin neulojille kuin virkkajillekin, mutta itselleni täydellistä mallia en ole onnistunut löytämään. Minulla on kohtuullisen paksu ja pitkä tukka, luonnontaipuisakin vielä ja tämä asettaa haasteita päähineelle.

Vähänkään napakammin istuvat pipot hilautuvat pikkuhiljaa ylöspäin käytössä ja päätyvät sulovilentyylisesti keikkumaan päälaelle. Baskerimalli istuu parhaiten, mutta liikkuessa sekin tahtoo nousta niskasta ja lopulta näkökenttä jää hyvin alapainotteiseksi ja kuljen hattu silmillä. Vuosi sitten tein yhden korvaläppämyssyn ja se on rumuudestaan huolimatta istunut parhaiten päähäni. Kaupasta ostettu vuoritettu korville ulottuva päähine toimii parhaiten, se ei myöskään päästä tuulta läpi. Useimmiten kuitenkin kuljen pakkasilla huputettuna, joten varsinaisesti en tuulenpitävyyttä kaipaa, mutta sitäkin enemmän pehmeyttä.

Niinpä päädyin kokeilemaan löytämääni kapusiinihattumallia (Ravelry Capucine). Neuloin aika lailla ohjeen mukaan, tosin lisäsin useita kierroksia myssyyn. Lankana on kaksinkertainen Silje alpakka, kahta eri vihreän sävyä, koska alpakka ei minua kutita toisin kuin iso osa villalangoista. Puikkoina 5mm pyöröt, en enää juurikaan neulo muilla kuin puolitoista vuotta sitten hankitulla KnitPron setillä, jossa on eri kokoisia vaihdettavia puupuikkoja ja monen mittaisia kaapeleita.
Innostuin neulomaan myös yhteensopivat lapaset, joihin aloitin kirjomaan kuviota, mutta lankaa riitti vain toiseen lapaseen (noloa myöntää).

Kolmen päivän koekäytön jälkeen on todettava, että täydellisen päähineen paikka on edelleen auki. Joko myssy on edelleen liian pieni minun tukkamäärälleni tai malli on väärä, mutta vain leuan alta solmittuna tämä pysyy päässä.

Uskon kuitenkin, että myssylle ja lapasille löytyy vielä koti jonkun nuoren tytön tai hyvin pienikokoisen tai -tukkaisen tyttömäisen naisen luota. Houkuttelevuutta lisäsin huovuttamalla sekä lapasiin että myssyyn kukat. Myssyn kukka on tehty useassa osassa neulahuovuttamalla hahtuvasta. Oletin lapasten kukkien joutuvan kovemmalle rasitukselle ja nämä kukat on tehty märkähuovutetusta levystä. Levystä on leikattu pyöreä pala, joka on kirjomalla vedetty kukan muotoon ja kiinnitetty lapaseen.

Nyt siis etsimään sopivaa tytön päätä: poika suostui pukemaan nämä ylleen vain kädet naaman edessä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti