keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Havupalloja, köynnöksiä ja kransseja


Risujen siivous on jatkunut, mutta vähän olen ehtinyt tekemään muutakin kuin polttopuuta. Ulkokuistin oven ympärille ajattelin tehdä havuköynnöksen. Keijunmekko ei ole vielä halloista säikähtänyt, joten nyt portaiden pielusta koristaa sekä kesäkukka että jouluinen havuköynnös.

Havut ovat peräisin kaadetuista vuorimännyistä, joten ne ovat tuuheita ja sopivat erinomaisesti sidontaan. Havupallossa kauniit oksankärjet pääsevät oikeuksiinsa parhaiten.
Urpujen täyttämistä koivunoksista tein työlään urpukranssin. Leikkasin vuosikasvaimet noin kymmensenttisiksi, niputin ja sidoin kranssiksi. Lopputulos oli vaivan väärti, vaikka en yhtään tiedä kuinka kauan kranssi pysyy kauniina.

2 kommenttia:

  1. Ihania havu- ja risutöitä olet saanut valmiiksi! Voi kun itsekin osaisin. :)

    VastaaPoista
  2. Nämä ovat paljon yksinkertaisempia tehdä kuin vaikkapa neulominen. :D Yksi ystävä kerran opetti minulle tuon havupallojen tekemisen ja kranssissahan ei nyt mitään ihmeellistä olekaan. Hankalinta on saada/löytää hyvää materiaalia (ja sitähän mulla nyt riittää). Nyt on upeita vaahteran lehtiä, joista kransseja syntyy tosi helposti. Minulla on yksi kolme vuotta sitten tehty, joka edelleen on näyttävä.

    VastaaPoista